De laatste reis van meneer Van Leeuwen

Een Telefilm van Hanro Smitsman

zaterdag, 17 juli 2010 20:05 Nederland 2

Bookmark and Share

Naar de online stream: klik hier

De broers Ernst en Nico zijn het niet eens over de verzorging van hun vader die de ziekte van Alzheimer heeft. Moet vader op de boerderij blijven of is het beter als hij naar een professioneel verzorgingstehuis gaat? 

Nico woont samen met zijn vader op de boerderij. Vader is al enige tijd ziek maar Nico probeert dit voor de buitenwereld te verbergen uit angst voor de mogelijke gevolgen. Dit wordt echter moeilijker als vader zich steeds vreemder gaat gedragen. Soms voelt Nico zich zelfs genoodzaakt zijn vader vast te binden om ongelukken te voorkomen. Door de veeleisende zorg voor zijn vader lukt het Nico ternauwernood om de boerderij draaiende te houden.

Ernst woont in de stad en heeft weinig contact met zijn broer en vader. Als hij langsgaat op de boerderij treft hij zijn vader vastgebonden aan een stoel. Deze situatie en de verwaarloosde staat van de boerderij doen hem beseffen dat zijn broer hun vader niet zelf meer kan verzorgen. Hij wil professionele hulp inschakelen en vader laten opnemen in een verzorgingtehuis. Of is er nog een andere oplossing?

De laatste reis  van meneer Van LeeuwenScenario Hanro Smitsman en Paul Ruven
Met Frits Lambrechts in de rol van de vader. Verder met Ronald Top, Mike Reus en Rosa Reuten.

Hanro Smitsman maakte voor HUMAN eerder de telefilm SKIN, die een Gouden Kalf won voor de beste hoofdrol en de Moviesquad-prijs. Voor zijn korte film RAAK ontving Smitsman de Gouden Beer in Berlijn.

De laatste reis  van meneer   Van Leeuwen

Naar de website: http://www.telefilm.nl/page/home/

ik wil deze fim graag zien, maar ik kan em nergens downloaden, en mijn moeder heeft hem in de winkels gezoekt toen zij in nederland was, maar is niet te vinden. en ik woon in croatien, dus kan ik er ook niet bijkomen. mijn opa en opa wonen in nederland, en mijn oma heeft alzheimers, en is nu in en verzogingshuiz, dus zal ik em graag willen zien. kan imand en link opsturen, of de film? sorry voor mijn slegte nederlands, ik probeer het maar, en hoop dat niet idereen zig slap lagt. bij voorbaat bedankt voor de informacie

0

marina

21 juli 2012

Heeft iemand misschien deze film nog op dvd? mijn zoontje speelde er in mee als figurant en nu zijn we de film kwijt. Ik heb alles al geprobeerd om m te kunnen downloaden maar dat lukt me niet.

0

lia scholten

20 januari 2012

voor de heer of mevrouw benders. Ik heb de film wel opgenomen en op dvd gezet. als u mij een mailtje stuurt emmen@xs4all.nl met uw adres dan stuur ik het graag naar u toe.

0

Ed Emmen

28 juli 2010

Ik had de film graag willen zien. Omdat we niet thuis waren zou ik hem opnemen. Helaas werkte PDC weer eens niet. Dus niks opgenomen. Is het nu zo moeilijk om dat dure PDC-systeem ook consequent te gebruiken! Jammer dat HUMAN behoort tot de omroepen die het slechtst omgaan met PDC. Ik had het achteraf kunnen weten.

0

J. Benders

19 juli 2010

Fantastisch en overdonderend! Deze film zou iedere medewerker in de gezondheidszorg verplicht moeten zien. Gelukkig zijn het aantal "Huize Rustenburgs" aan het afnemen in Nederland en zijn er zeker ook goede verzorgingshuizen en verpleeghuizen!

Hulde aan de acteurs en regisseur.

0

N. Gundelach

18 juli 2010

Wat hebben we genoten van deze film en het sublieme acteerwerk van Frits Lambrechts. Heel herkenbaar... Ook wij hebben 's nachts mensen radeloos door de gangen van een tehuis zien dwalen. Wat een lef en een verademing om op prime time op zaterdagavond deze film te kunnen uit te zenden tussen de spelletjes, buitenlandse series en non-items. Geweldig.....

0

sanja blokzijl

18 juli 2010

In een woord indrukkwekkend.

Geweldig spel en indringende sfeer ademde de dilm.
Wat een verademing zo'n film op televisie te kunnen zien
Bijzonder herkenbaar voor mij gezien laatste levensfase van mijn moeder

0

Jan

18 juli 2010

In een woord indrukwekkend.
Wat een niveau van spel.
En, wat mij betreft. Bijzonder herkenbaar als ik terugdenk aan de laatste levensfase van mijn moeder.
Ik ben onder de indruk van deze film. Een verademing om zoiets op de televisie te zien.

0

Jan

18 juli 2010

Met verbijstering, verbazing en verdrietig heb ik deze film bekeken. Ik was al geen voorstander van opname in verpleeg/verzorgingshuizen. Na dit gezien te hebben weet ik zeker, dat ik mij nooit zal laten opnemen. Het is alleen zo triest, dat de politiek je nog steeds niet de vrijheid geeft om op een humane manier je leven te beeindigen. Ook al vind jezelf, dat je leven voltooid is, wordt je gedwongen om door te leven. Ik was blij met de actie VOLTOOID LEVEN van de nvve. Maar ik ben bang, dat het voor veel mensen te lang zal gaan duren. En dat vind ik heel erg.

0

joke arends

17 juli 2010


kleiner | groter

security image
Schrijf de security code over


busy